inicio noticias Intress presenta un seminari per ajudar a resoldre els conflictes en famílies adoptives i acollidores

Intress presenta un seminari per ajudar a resoldre els conflictes en famílies adoptives i acollidores

16 de Septiembre de 2015 | Todas

Barcelona, 18 de setembre 2012-. Intress reunirà un centenar de professionals de la psicologia, pedagogia i el coaching familiar en el Seminari “L’acolliment i l’adopció: Eines per prevenir les ruptures de convivència”, que es celebrarà els dies 23 i 24 d’octubre a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona. El seminari repassarà les eines clau per paliar els conflictes que poden sorgir en el nucli familiar quan els menors adoptats o acollits arriben a l’adolescència.

Espanya ha viscut un boom d’acolliments i adopcions en els últims anys. En el període 2004-2006 les adopcions es van multiplicar per un 273% respecte 10 anys abans. Ara, quan molts dels menors adoptats/acollits arriben a l’adolescència, pares i mares es veuen sovint desbordats i l’Administració té davant de si la necessitat d’abordar el problema.

La violència intrafamiliar, els finals de la convivència, abandonaments, etc. es produeixen massa sovint i tant les famílies com els professionals necessiten eines per saber abordar situacions i evitar ruptures de convivència.

Aquests dos dies de formació van dirigits a professionals que treballen en aquest camp: professors/es, psicòlegs/es, pedagogs/es, coach familiars, i també a les famílies acollidores o adoptives o les que hi estan interessades en iniciar el procés.

Intress, com a entitat amb més de 15 anys d’experiència gestionant serveis d’adopció i acolliment i formant a professionals d’aquest àmbit, vol posar en comú tant a les famílies com als professionals de la psicologia, la pedagogia, etc., exposant casos i dinàmiques basades en ruptures familiars i treballant en eines que facin possible la previsió d’aquestes situacions.

“Volem oferir eines reals per ajudar a prevenir possibles ruptures de convivència entre els familiars i els menors que han estat adoptats o acollits. L’objectiu es mostrar i explicar les diferents possibilitats que existeixen per reconstruir els vincles emocionals necessaris per aconseguir un entorn familiar estable i satisfactori per ambdues parts”, explica Pilar Núñez, Directora de l’Àrea d’Infància i Família d’Intress, que presentarà el seminari el dia 23 d’octubre.

Professionals i experts d’Intress i Alberto Rodríguez, psicòleg i terapeuta familiar de la Cooperativa de Iniciativa Social AGINTZARI, realitzaran diferents sessions en les que es posarà en relleu, a través del debat i la reflexió, les tècniques necessàries per enfortir els vincles dintre de l’entorn familiar. Tanmateix, mitjançant l’estudi de casos pràctics amb l’ajuda dels experts s’identificaran i analitzaran els conflictes que poden produir ruptures de convivència i situacions d’inestabilitat emocional en les famílies adoptives o acollidores.

Tots els assistents a aquestes jornades hauran d’abonar 120€, en concepte de la formació impartida. Per formalitzar la inscripció en aquest seminari només cal enviar un correu electrònic a lperez@intress.org, en el qual s’especifiqui nom i cognoms, telèfon, email i un justificant de la transferència realitzada al número de compte 2100-3372-26-2500004931.

A més a més, el dia previ a l’inici del seminari, el 22 d’octubre, es celebrarà un fòrum per a la reflexió, d’assistència gratuïta en el qual s’esbossaran les tendències que posteriorment s’abordaran en el seminari. Fins el dia d’inici de les jornades d’Adopció i Acolliment es poden seguir totes les novetats i consultar el programa complert del seminari a través de la pàgina de l’esdeveniment a Facebook.

Sobre Intress

Intress es dedica a la gestió de serveis socials en cinc àrees prioritàries: Gent Gran, Salut Mental, Infància i Família, Dona i Respostes a la Violència. L’entitat, declarada d’Utilitat Pública pel Ministeri de l’Interior, va ser creada el 1984 amb l’objectiu de contribuir a la promoció, gestió i millora de la qualitat dels serveis de benestar social i d’atenció a les persones amb professionalitat i compromís.

Per a més informació i gestió d’entrevistes:

Departament de Comunicació d’Intress
María Fernández
mfernandez@intress.org

678 273 571 / 933 427 650